Maneesivarausten ohjeet

Niihaman ulkokenttä, kilpailumaneesi ja harjoitusmaneesi ovat TRS:n jäsenten ja muiden hevosharrastajien sekä yhteistyökumppanien käytettävissä korvausta vastaan. Alla ohjeet ratsastajien tilavarauksiin.

Varaukset

Kaikki maneesien ja muiden tilojen varaukset löytyvät kalenterista.

Maneesivaraukset lyhyesti:


* Ma-la on käytettävissä seuran ura, jolle ratsastusvaraukset tehtävä viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä laskutus@niihamariding.fi 

Sunnuntaina on käytettävissä koko kilpailumaneesi ja sopimuksen mukaan harjoitusmaneesi, varaukset viimeistään pe-iltana klo 21 mennessä anu.leppilampi@gmail.com 
* Katso ensin maneesivarauskalenterista, onko haluamallesi ajalle mahdollista tehdä varaus.
A- ja B-lupalaisten ilmaiset ratsastusvuorot seuran uralla (ratsastajakohtainen):
* Ma-pe klo 8-15, la 15-21, su koko päivä.

Kaikki seuraa edustavat jäsenet voivat ratsastaa sunnuntaina koko maneesissa ilmaiseksi. Muut maksavat maneesimaksun alla olevien ohjeiden mukaan.
* Varaus tulee tehdä etukäteen

* Muut tilat on vuokrattu Niihama Ridingille, joka voi vuokrata niitä ratsastuskäyttöön käytettävissä olevien tilojen mukaan.

Maksut

 • Käyttömaksut maksetaan TRS:n tilille FI3145030010128415 viitteellä 3012134.
 • Varaamattomista ja ennakkoon maksamattomista käyttökerroista peritään 30 €:n suuruinen sakko käyttömaksun lisäksi kultakin kerralta. Pidä siis kuitti aina mukana.

Yksittäisten ratsukoiden käyttömaksut

Kertamaksut (kenttä & maneesit):

 

Maanantai - lauantai

Sunnuntai

TRS:ää edustavat

15 € / ratsukko

0 €

Muut

20 € / ratsukko

20 € / ratsukko


Kausikortit (kenttä & maneesit):

 

Tammi-kesäkuu (6 kk)

Heinä-joulukuu (6 kk)

TRS:ää edustavat

250 euroa

250 euroa

Muut

500 euroa

500 euroa


* Kausikortilla saa käyttää Tampereen Ratsastuskeskuksen maneeseja ja kenttää niin usein kuin haluaa käyttöajat huomioonottaen. Vuoro tulee kuitenkin varata etukäteen.

 

Ratsastusalojen käyttö

Maneesimaksu oikeuttaa ratsukon ratsastamiseen TRS:n käytössä olevissa ratsastusaloissa. Tampereen Ratsastuskeskuksen tiloista TRS:llä on käytössä joka päivä kilpailumaneesissa oleva seuraura sekä sunnuntaisin koko maneesi. Muuten ratsastusalat on vuokrattu Niihama Ridingille.

Seuraura

 • on yksittäisten ratsastajien käytössä varausta ja maneesimaksua vastaan
 • voi ratsastaa samaan aikaan korkeintaan 6 ratsukkoa
 • ei voi järjestää omia valmennuksia, eikä voi hypätä esteitä, koska pitää varata mahdollisuus siihen, että uralle tulee muitakin ratsastajia
 • TRS:aa edustavat A- ja B-luvan kilpailijat voivat käyttää ma-pe klo 8-15, la 15-21 seurauraa ilmaiseksi, muina aikoina maneesimaksua vastaan
 • Maneesimaksu TRS:n jäsenille on 15 € / kerta (noin tunti / kerta)
 • päivällä seurauraa käyttävien on hyvä varautua siihen, että maneesin muissa osissa tehdään pohjanhuoltotöitä sekä aitojen siirtämistä (päivittäishuolto kestää noin 15 minuuttia)
 • kilpailumaneesin kahviopäädyssä oleva ura, johon kulku sivuovesta - voidaan huoltotöiden takia tilapäisesti siirtää myös muuhun osaan maneesia
 • ennen varausta, tarkista varauskalenterista, että ura on käytettävissä (esim. isommat huollot ja seuravalmennukset estävät varaukset)
 • mikäli on tarve isompaan tilaan tai sellaiseen, jossa voi arkisin hypätä tai valmentautua, alla on varausohjeet Niihama Ridingin käytössä olevien tilojen vuokraamisesta

Kilpailumaneesi sunnuntaisin

 • TRS:n jäsenet voivat ratsastaa ilmaiseksi ja muut maneesimaksun maksamalla - kaikki käyttäjät tekevät varauksen ohjeiden mukaan
 • mukaan voi ottaa myös oman valmentajan ja voi hypätä esteitä
 • nämä tarpeet sovitaan seuran varauksista vastaavan kanssa, joka huolehtii, että kaikki mahtuvat ja sovittelee ajankohdat ja tilankäytön erityisesti valmentajan ollessa mukana tai kun hypätään.
 • varaustilanteen näet TRS:n sivuilta varauskalenterista, missä näkyy myös onko maneesissa kisat tai valmennustapahtuma, joka saattaa estää varaamisen

Sunnuntaina sopimuksen mukaan voi käyttää myös harjoitusmaneesia. Pyrimme siihen, että pääasiassa käytössä on kilpailumaneesi - tilana se on useimmiten riittävä.  Jos ratsastajalla on tarve käyttää harjoitusmaneesia, siitä voi laittaa viestiä varauksen yhteydessä.

Niihama Ridingin kautta Hopotiin tulee varattavia vuoroja kilpailumaneesin estepäädystä sekä harjoitusmaneesista ma-la ajalle maneesimaksua vastaan. Näin voit varata tilaa omaan käyttöön. Tällöin voi hypätä tai valmentautua myös ma-la ajalla. Varattavissa on pääsääntöisesti 20mx40m ura, n.30mx40m esteura, harjoitusmaneesi n.22mx78m, sekä lauantai-iltaisin kilpailumaneesi n. 40mx65m. Näitä vuoroja voivat varata kaikki, myös TRS:n ulkopuoliset ratsastajat.

Varausohjeet: Kirjaudu hopotiin (www.hopoti.com) ja tykkää Tampereen ratsastuskeskus -tallista. Tämän jälkeen ota yhteyttä maiju.liehu@niihamariding.fi ja kysy sinulle sopivia maneesiaikoja ja uria. Hinnat alkaen 16e/h. Kyseessä on maaliskuun 2018 loppuun asti toteutettava kokeilu, jota jatketaan mikäli kokemukset ovat hyviä. Maneesimaksu sisältää kaikki kulut ja valmentajamaksu poistuu käytöstä.

 

 

 

 

Muista lukea käyttösäännöt

 

 

 

 

 

 

 

 

Käyttösäännöt

 • Jokainen käyttäjä on velvollinen siivoamaan kentältä, maneeseista ja kulkuväyliltä hevosensa jätökset. Mikäli ne jätetään siivoamatta, poistuu tällaiselta käyttäjältä kentän ja maneesin käyttöoikeus ja häneltä peritään ylimääräinen 50 € siivousmaksu.
 • Jokainen käyttäjä on velvollinen täyttämään mahdollisesti aikaansaamansa kuopat ratsastuspohjaan esim. esteiden kohdalle tulevat ponnistuskuopat ja kieltojäljet.
 • Mikäli Ratsastuskeskuksen rakenteita tai kalustoa rikkoutuu käytön johdosta on ratsastaja velvollinen ilmoittamaan siitä sähköpostitse osoitteeseen laskutus@niihamariding.fi. Mikäli kyseessä ei ole normaalin kulumisen aiheuttanut rikkoutuminen, on ratsastaja velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vaurion.
 • Harjoittelussa on sallittu käyttää VAIN harjoituskalustoa, EI kisakalustoa. Käytön jälkeen kaikki kalusto on palautettava säilytyspaikkaansa. Puomit ja muu puutavara on säilytettävä aina irti maasta esim. aitaa tai estetolppaa vasten! Kisakaluston luvaton käyttö tai kaluston paikalleen palauttamatta jättäminen aiheuttaa kentän ja maneesien käyttökiellon.
 • Maneeseissa ja kentällä on juoksuttaminen, irtojuoksuttaminen ja irtohypytys kielletty!
 • Jos maneesiin ei jää ketään, tulee sieltä sammuttaa valot pois lähtiessä.