Poniratsukot kansainvälisillä radoilla

8.5.2019

Sofia Saarinen ja Cotton Socks Baltic Cupissa Tanskassa
Sofia Saarinen ja Cotton Socks Baltic Cupissa Tanskassa

Tanskan Fredensborgiin lähti 2.-5.5. Baltic Cupiin noin 30 ratsukkoa Suomesta, mukana myös kaksi poniratsukkoa TRS:sta: hallitseva Suomen mestarimme Sofia Saarinen Cotton Socks sekä TRS:n vuoden tulokkaana palkittu Sonja Lipponen ja Kantje’s Ferdi.

Sofian ja Cotton Socksin kausi on lähtenyt hienosti käyntiin ja ratsukko osallistui Tanskassa II kategorian ponien Grand Prix –sarjaan. Karsinnat ratsastettiin torstaina 110 cm ja perjantaina 115 cm tasolla. Torstaina tuli 0-0 ja sijoitus 3/43. Perjantaina nähtiin myös hieno rata yhdellä puomilla.

Tanskassa säät koettelivat, perjantaina satoi jopa rakeita hetken aikaan. Vettä jossain muodossa tuli niin paljon, että lauantaina kilpailun alku siirtyi ja alun perin lauantaiksi suunniteltu II kategorian ponien Grand Prix –finaali siirtyi sunnuntaille. Suomalaiset olivat lähdössä laivalle sunnuntaina aamusta, joten luokka ratsastettiin jo klo 7 aamulla. Sofia ja Socks tekivät 120 cm perusradalla upean nollan ja lähtivät uusinnassa tosissaan tavoittelemaan voittoa – Sofia toteaa ig:ssa: ”Uusintaan lähdettiin fiiliksellä kaikki tai ei mitään”. Tällä kertaa lopputuloksena 8 virhepistettä, ja upea 7. sija vaativassa kansainvälisessä seurassa.

Sonjan ja Frodon valmistautuminen reissuun ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Pieni onnettomuus ja siitä toipuminen aiheutti sen, että kunnon ulkokisaa ei saatu alle ennen Tanskaa. Ratsukko on hypännyt viime talvena kaksi 115 cm rataa, molemmille ne olivat ensimmäiset tällä korkeudella. He lähtivät kisaamaan isojen ponien CSIP small touria, jossa hypättiin kolmena päivänä 110-115 cm tasolla. Tuloksena ratsukon paras ja sujuvin rata tähän mennessä lauantaina 115 cm luokassa (tulos 4 vp) sekä paljon hienoja kokemuksia.

Baltic Cup Fredensborg kokosi Pohjoismaista ison joukon poni-, lapsi- ja junioriratsukoita kilpailemaan neljäksi päiväksi kansainvälisellä CSI-tasolla. Ratsastajia oli yhteensä 319, joten lähtöjä kertyi ja nähtiin tasokkaita nuoria ratsukoita.

Onnittelut tytöille ja poneille upeasta viikonlopusta ja kiitokset jännittävistä hetkistä. T: TRS ja matkassa mukana ollut kisareportteri