Tampereen Ratsastuskeskus

Tampereen Ratsastusseura omistaa Niihamassa Tampereen Ratsastuskeskuksen, jonka tiloissa seura järjestää kilpailuita, koulutuksia ja muita toimintaansa liittyviä tapahtumia. TRS myös vuokraa tiloja ulkopuolisille, joten kaikki ratsastuskeskuksen tapahtumat eivät ole TRS:n järjestämiä. Seura on vuokrannut tallitoiminnan Niihama Riding Oy:lle, ja tiloissa toimii sekä ratsastuskoulu että täysihoitotalli. Seuralla ei ole ratsastuskoulutoimintaa tai omia hevosia.

YLEISTÄ
Ratsastuskeskusta suunniteltiin vuosikymmenet. Toteuttamisen mahdollisti Opetusministeriöltä ja Tampereen kaupungilta saatu taloudellinen tuki. Työt alkoivat kesällä 1995. Suunnittelussa otettiin huomioon myös luonnonsuojelu sekä vammaisratsastajien tarpeet. Ensimmäinen hevonen muutti ratsastuskeskuksen talliin 29.2.1996. Toinen maneesi valmistui helmikuussa 1997. Tampereen Ratsastuskeskus on valtakunnallinen kilpailu- ja valmennuskeskus.

TALLI
Tallissa on n. 45 karsinaa, joissa asuu sekä tunti- että yksityishevosia. Pesukarsinoita on yhteensä neljä. Satulahuoneet ovat erikseen ratsastuskoululle ja yksityishevosille. Lisäksi tallissa on varusteiden kuivaushuone, huoltotila, lantakompostori sekä rehu- ja kuivikevarastot. Tallissa on hyvät sosiaalitilat (mm. pukuhuone, suihkut, WC:t).

KILPAILUMANEESI
Maneesin koko on 45 x 100 m, ratsastusala 40 x 90 m, mikä täyttää kansainväliset mitat. Kahvilassa on paikkoja 250.

HARJOITUSMANEESI
Maneesin koko on 24 x 80 m ja ratsastusala 22 x 76 m. Maneesissa on myös katsomo, joista voi seurata ratsastusta.

KENTTÄ
Suuri hiekkapohjainen kenttä on alaltaan n. 68 x 120 metriä.

MAASTOALUEET
Ratsastuskeskuksen käytössä on kaupungin maastoalueet heti tarha-alueelta alkaen.

RATSASTUSTUNTITOIMINTA
Tallikiinteistön on vuokrannut Niihama Riding Oy, joka pitää ratsastuskeskuksessa ratsastuskoulua. Tuntitoiminta on vilkasta, tunteja pidetään kuutena päivänä viikossa. Koulujen loma-aikoina järjestetään mm. kursseja. Myös harjoituskilpailuita järjestetään säännöllisesti. Kaikkiin ratsastustunteja koskeviin kyselyihin vastaa Niihama Riding.