TRS seuramestaruudet

TRS-mestaruuksista kilpaillaan este-, koulu- ja lännenratsastuksessa vuosittain kilpailukauden loppupuolella. Seuramestaruuksista voidaan kilpailla myös muissa lajeissa, joihin SRL on laatinut säännöt. Mestaruuskilpailut käydään 1-tasolla.

Alla ote TRS:n Palkitsemis- ja mestaruussäännöistä seuramestaruuksien osalta. Seuranmestaruussääntöihin kannattaa tutustua ennen mestaruuksiin ilmoittautumista.

  • Seurassamme paljon alue/kansallisella tasolla kilpailevia, heille Tähtimestaruus.

 

MINIMESTARUUS

Minimestaruus on avoin <12 vuotiaille poneilla ja hevosilla. Se kilpaillaan tasolla 40-50cm arvostelulla 367.1 (A2/A2). Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

AIKUISMESTARUUS

Aikuismestaruus on avoin >22 vuotiaille ratsastajille. Ratsastajalla ei saa olla sijoitusta viimeisen viiden vuoden ajalta 2- tasolta ylöspäin, jotta on oikeutettu kilpailemaan mestaruudesta. Luokka kilpaillaan 70cm tasolla, arvostelulla 367.1 (A2/A2) tai AM5. Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

PONIMESTARUUS

Ponimestaruus on avoin poniratsukoille lajiliiton sääntöjen mukaan. Mestaruus kilpaillaan 80cm tasolla arvostelulla 367.1 (A2/A2), AM5 tai AM5.2 . Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

LAPSIMESTARUUS

Lapsimestaruus on avoin lapsiratsukoille lajiliiton sääntöjen mukaan. Mestaruus kilpaillaan 80cm tasolla arvostelulla 367.1 (A2/A2), AM5 tai AM5.2 .  Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

SUOMENHEVOSMESTARUUS

Suomenhevosmestaruus on avoin suomenhevosratsukoille. Mestaruus kilpaillaan 80cm tasolla arvostelulla 367.1 (A2/A2), AM5 tai AM5.2 . Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

TAITOMESTARUUS + KAKSOISMESTARUUS

Taitomestaruus on avoin kaikille ikäryhmille. Kaksoismestaruudessa kilpaillaan esteillä sekä koulussa, ja voittaja ratkaistaan sijalukujen perusteella. Mestaruus ja kaksoismestaruuden este osuus kilpaillaan 80cm tasolla arvostelulla taitoarvostelu. Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta/mestaruuksista. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, kilpaileeko vain toisessa mestaruudessa vai molemmissa.

JUNIORIMESTARUUS

Juniorimestaruus on avoin ratsukoille lajiliiton sääntöjen mukaan. Mestaruus kilpaillaan 90cm tasolla arvostelulla 367.1 (A2/A2), AM5 tai AM5.2 . Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

NUORTENMESTARUUS

Nuortenmestaruus on avoin ratsukoille lajiliiton sääntöjen mukaan. Mestaruus kilpaillaan 100cm tasolla arvostelulla 367.1 (A2/A2), AM5 tai AM5.2 . Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta

SENIORIMESTARUUS

Seniorimestaruus on avoin ratsukoille lajiliiton sääntöjen mukaan. Mestaruus kilpaillaan 100cm tasolla arvostelulla 367.1 (A2/A2), AM5 tai AM5.2 . Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta

TÄHTIMESTARUUS

Tähtimestaruus on avoin ratsukoille, joilla on hyväksytty tulos avoimissa tai ikäluokkansa luokissa kansallisella tasolla. Luokassa kilpailee kaikki ikäryhmät keskenään, mikäli osallistumista oikeuttava tulos on. Kansallinen hyväksytty tulos ratsukolta evää myös oikeuden osallistua ikäluokan omaan mestaruuteen, joka hypätään selkeästi pienemmällä tasolla. Mestaruus kilpaillaan seuraavilla tasoilla: Ponit 100cm, pikkuponit tasoituksin 90cm, hevoset 110cm tasolla, arvostelulla AM5 tai AM5.2 .  Luokka voi olla avoin kaikille, mutta sen yhteydessä kilpaillaan mestaruudesta. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa, mikäli aikoo kilpailla mestaruudesta.

 

TAMPEREEN RATSASTUSSEURAN LÄNNENRATSASTUSMESTARUUSSÄÄNNÖT

TRS:n lännenratsastusmestaruus ratkaistaan vuosittain seuran lännenratsastuskilpailujenyhteydessä, jolloin se mainitaan erikseen kilpailukutsussa.

Mestaruudesta kilpaillaan open-luokissamilloin kilpailuissa järjestetään samassa lajissa aloittelija-ja open-luokat; jos open-luokkaa eijossain lajissa ole, otetaan mestaruuspisteissä huomioon aloittelijaluokan tulos.

Luokat voivat ollaavoimia myös muiden seurojen ratsukoille, mutta TRS:n mestaruudesta voivat kilpailla vain TRS:aaedustavat ratsastajat.

Ratsastaja saa osallistua luokkiin useammalla hevosella, mutta viimeistäänlähdönvarmistuksessa on ilmoitettava, millä hevosella hän aikoo kilpailla mestaruudesta.

Mestaruuskilpailuihin osallistuva hevonen saa osallistua myös muihin luokkiin muilla ratsastajillalännenratsastuksen kilpailusääntöjen sallimissa puitteissa.

Mestaruus ratkaistaan viiden (5) lajin(western pleasure, western horsemanship, trail, western riding ja reining) yhteistuloksista ottaenhuomioon ratsastajan kolme (3) parasta sijoitusta.

Sijoituksissa saa pisteitä seuraavasti:

1. sija = 10 pistettä

2. sija = 9 pistettä

3. sija = 8 pistettä

4. sija = 7 pistettä

5. sija = 6 pistettä

6. sija = 5 pistettä

7. sija = 4 pistettä

8. sija = 3 pistettä

9. sija = 2 pistettä

10. sija = 1 piste

Mestaruuden voittaa se, jolla on edellä mainitulla tavalla kertynyt eniten pisteitä. Jos kilpailijoillaon yhtä paljon pisteitä kolmen (3) lajin huomioon ottamisen jälkeen, otetaan mukaan neljännestä (4)lajista saadut pisteet. Jos useammalla ratsastajalla on yhä yhtä paljon pisteitä, voi tuomari ratkaistamestaruuden.

TRS MESTARIT 2020

 

ESTEMESTARIT:

Minimestaruus

1. Seidi Siiro – Horsemosens Milano

2. Elli Peltola – Tekarin Diiva

 

Aikuismestaruus

1. Melina Aalto-Halme – Calimer

2. Marianne Aalto-Siiro – Legenda III

3. Janni Himanen - Rapsodija

 

Ponimestaruus

1. Laura Lamberg – Symphatil Quality

2. Emma Blom- Snow´s Peekaboo 42 W

3. Camilla Nyberg – Jedidjan Tabita

 

Juniorimestaruus

1. Sonja Lipponen – Candy

2. Taika Ropanen – Burberry

3. Tero Walma – Munsboro Bullseye

 

Taitomestaruus

1. Jenna Himanen – Rapsodija

2. Laura Lamberg – Symphatil Quality

3. Milma Kilpeläinen – Ariadne

 

Suomenhevosmestaruus

1. Aura Muurimäki – T.T Nakeli

2. Heidi Heikkilä - Arran Asseri

3. Satu Venables _ Niisun Lempi

 

KOULUMESTARIT:

 

Poni

1.Rauha Muurimäki – Borsalino

2.Linnea Väänänen  -  Mary poppins II

3.Minja Vatjus – Joep

 

Suomenhevoset

1.Carita Ijäs – Waldemar Savikko

2.Elviira Laakkonen - Missy JeeJee

3. Riitta Lepola – Snaps Kap

 

Juniorimestaruus

1.Liinu Lindroos - El Paso

2. Ella Seppänen - Hip Double-Gräns

3. Isobel Laraman - Windekind

 

Seniorimestaruus

1. Auvinen Suvi - Joy 3129

2. Cari Ijäs - Vani

3.Lepola Virpi -Broby Melissa

 

Aikuismestaruus

 

1. Rosa Salonen - HC Little Mercedes

2. Kati Mölsä - Varenka

3. Juuli Vieri - Magic Trick