Kilpailuluvat

RATSASTAJAN KILPAILULUVAT

Kilpailulupien hakeminen

TRS:n kilpailuluvat siirtyvät verkko-ostoon vuoden 2018 alusta ja niitä on mahdollista hankkia 8.1.2018 lähtien.
Alla olevan linkin takaa löytyy ohjeita ja lisää tietoa. Ongelmatilanteissa laita sähköpostia trs.jasen@gmail.com

Jäsenmaksuille tulee vanhaan tapaan paperinen lasku vuoden alussa.

Kaikkia lupia haettaessa kuluvan vuoden jäsenmaksu tulee olla maksettuna, ennen luvan hakemista. Kilpailulupaa ei voi tehdä, ennen kuin maksusuoritus näkyy sporttirekisterissä. Huomioi myös viiveet laskun maksamisen ja suorituksen näkymisen välillä (yleensä muutama pankkipäivä, mutta pahimpina ruuhka-aikoina voi kestää jopa viikon).

Huomioi, että teet lupahakemuksesi riittävän ajoissa ennen ensimmäisiä kilpailuja. Jäsensihteeri hoitaa tehtäväänsä oman työnsä ohella, eikä välttämättä ole tietokoneen ääressä joka päivä.

Luvan myöntämisen ehdot:

D-lupa
a. Jos hakijalla ei ole ollut TRS:n myöntämää D-lupaa edellisenä vuonna:
- Jäsenlaji varsinainen jäsen tai perhejäsen
- Sääntökoulutus suoritettu 2017.
- Hyväksytyt tulokset vähintään 1-tasolla niistä lajeista, joita kilpailija aikoo kilpailla 2-tasolla (KO: HeC, RE 70 cm ponit, RE 80 cm hevoset, tulokset alle vuoden vanhoja)

b. Jos hakijalla on ollut TRS:n myöntämä D-lupa edellisenä vuonna
- Jäsenlaji varsinainen jäsen tai perhejäsen
- Sääntökoulutus suoritettu 2016 tai 2017 (ts. sääntökoulutus pakollinen joka toinen vuosi).

A- ja B-lupa
a. Jos hakijalla  ei ole ollut TRS:n myöntämää A- tai B-lupaa edellisenä vuonna
- Jäsenlaji varsinainen jäsen
- Ikärajat täyttyvät
- Sääntökoulutus suoritettu
- Hyväksytyt suoritukset 2-tasolla niistä lajeista, joissa aikoo kilpailla (RE: 90 cm pikkuponit, 100 cm isot ponit, lapsirats. ja sh, 110 cm juniorit, 120 cm nuoret, seniorit, KO: HeB ponit, nuoret hevoset ja sh, HeA juniorit, nuoret ja seniorit)
- Nämä vaaditaan, vaikka hakijalla olisi ollut jonkun muun seuran myöntämä A- tai D-lupa aiemmin

b. Jos hakijalla on ollut TRS:n myöntämä A-lupa edellisenä vuonna
- Jäsenlaji varsinainen jäsen
- Sääntökoulutus joka toinen vuosi pakollinen junioreille, muille suositeltava

Poikkeuksia:
- Sääntökoulutusta ei vaadita, jos hakijalla SRL:n myöntämä, voimassaoleva tuomari-, stewardi-, valmentaja- tai ratamestarilisenssi
- Muista poikkeuksista päättää tapauskohtaisesti kilpailu- ja valmennusjaosto.

E-lupa
1-tason kilpailuihin vaaditaan vuonna 2017 maksullinen E-lupa, joka ostetaan itse SRL:n sivuilta jäsenmaksun maksamisen jälkeen. E-luvan ohjeet ja teko SRL:n sivuilla.

SRL:n kilpailusäännöt löydät täältä, ne on hyvä tuntea pääpiirteittäin ennen kilpailemisen aloittamista. Huomioi varsinkin lajisääntöjen uudet muutokset.

Kilpailuluvat vuonna 2017:

• E-lupa 10 euroa
  • D-lupa 30 euroa
  • Kansallinen A-lupa 150 euroa, kaikki lajit
  • Kansallinen B-lupa 60 euroa, ei este, koulu tai kenttä. Sisältää D-luvan.
  • C-lupa 50 euroa, väliaikainen, nimetylle ratsukolle yhteen nimettyyn kansalliseen kilpailuun.
  • Kansainvälinen kilpailulupa (320 euroa) haetaan Ratsastajainliitolta.

Tampereen Ratsastusseura maksaa vuonna 2017 kansainvälisen kilpailuluvan niille ratsastajilleen, jotka ovat edustaneet TRS:ää myös kaudella 2016. Ratsastajalla tulee olla hyväksytty kansainvälinen startti vuodelta 2016 tai 2017. Rahastonhoitaja maksaa luvan takaisin ratsastajalle kuittia vastaan. Lähetä kuittisi liitetiedostona osoitteeseen irmeli.helio@gmail.com.

HEVOSEN KILPAILULUVAT

Hevosen vuosimaksu

Voidaksesi kilpailla 2-5-tasolla hevosen vuosimaksu tulee maksaa. Muistathan hoitaa vuosimaksun ajoissa ennen kilpailuun ilmoittautumista. Vuonna 2017 hevosen vuosimaksu on 40 euroa. Se maksetaan suoraan kipaan http://kipa.ratsastus.fi. Hevoskohtainen maksu löytyy kipassa kunkin hevosen tiedoista.

Lisätietoja hevosen kilpailuluvasta, rokotusmääräyksistä ja ponimittauksesta SRL:n sivuilta.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Kaikkien ratsukoiden tulee ilmoittautua 2-5-tason kilpailuihin KIPAn kautta. Jotta ilmoittautuminen onnistuisi, kilpailulupien ja vuosimaksujen tiedot täytyy näkyä KIPAssa. Luvat on maksettava vähintään 3 viikkoa ennen ilmoittautumista viitettä käyttäen. Tällä varmistetaan se, että maksut ehtivät päivittyä KIPAan ja ilmoittautuminen onnistuu.

Hevosen rokotustodistus

Suomessa 2-5 tason kilpailuihin osallistuvien hevosten ja ponien on oltava rokotettu hevosinfluenssaa vastaan. Rokotustodistus vaaditaan myös niiltä hevosilta ja poneilta, jotka osallistuvat 2-5 tason kilpailujen yhteydessä järjestettäviin 1-tason luokkiin.

Lisätietoa kilpailuluvista sekä muista kilpailuihin liittyvistä asioista löydät SRL:n sivuilta.

Lisäkysymyksissä sinua auttaa jäsensihteeri: trs.klupa@gmail.com