Talkoolaiset

TRS järjestää vuosittain useita kilpailuita, pääasiassa este- ja kouluratsastuksessa. Kilpailut järjestetään pääasiassa Tampereen ratsastuskeskuksessa Niihamassa. Kilpailut palvelevat laaja-alaisesti sekä TRS:n jäseniä että muita ratsukoita ympäri Suomen. Kilpailut ovat myös merkittävä tulonlähde seuralle ratsastuskeskuksen tilojen (pohjat ja rakennukset) ylläpitoon ja seuratoiminnan järjestämiseen.

Jokaiseen kilpailuun tarvitaan useita toimihenkilöitä mm. kansliaan ottamaan kilpailijoita vastaan, tuomaritorniin ottamaan aikaa, kuuluttamaan tai laskemaan pisteitä, kahvioon tekemään sämpylöitä ja keittämään kahvia, radalle nostelemaan puomeja, portinavaajaksi tai verryttelyn valvojaksi.

Aikaisempaa kokemusta toimihenkilötehtävistä ei tarvita, sillä kaikkiin tehtäviin saa aina opastuksen, joko kilpailupäivän alussa tai erikseen järjestettävässä tapaamisessa. Joihinkin tehtäviin tarvitaan Ratsastajainliiton lisenssikoulutus (este- ja koulutuomarit, ratamestarit ja stewardit). TRS maksaa lisenssikoulutukset jäsenilleen, kun he sitoutuvat olemaan käytettävissä TRS:n kilpailuissa.

TRS muonittaa (lounas & kahvi) kaikki toimihenkilönsä kilpailupäivän aikana. Talkoolaisille järjestetään myös mm. illanistujaisia ja tutustumismatkoja hevosalan tapahtumiin ja kilpailuihin. Lisäksi talkootöistä kerääntyvillä talkoopisteillä voi maksaa mm. kilpailujen lähtömaksuja ja seuratekstiilejä.

Toimihenkilöitä koskeviin kysymyksiin vastaa valmennus- ja kilpailujaoston vetäjä Hanna Tuokila trs.kilpailut@gmail.com

TRS:n talkoopistejärjestelmä

Tampereen Ratsastusseuran kilpailuista ja muista talkootöistä kertyy talkoopisteitä, joita voi hyödyntää eri tavoin. Yhden tunnin talkootyöstä saa yhden talkoopisteen. Este- ja kouluratojen rakentamisesta ja purkamisesta saa kolme talkoopistettä riippumatta siitä, kuinka kauan radan rakentamiseen tai purkamiseen menee. Talkoopisteitä voi kerätä kaikkien seurojen jäsenet. Talkoopisteitä voit hyödyntää itse tai niitä voi käyttää esim. perheenjäsenen tai oman hevosen lähtömaksun maksamiseen.

Esimerkkejä, mihin talkoopisteitä voi käyttää:

• Kilpailustartti (tasosta riippumatta) 1 tp = 2 e eli esim. 30 euron startti = 15 talkoopistettä
  • Seuratekstiilit 1 tp = 1 e eli esim. 37 euron takki = 37 talkoopistettä
  • Seuravalmennukset
  • Seuramatkat (esim. Finnderby, HIHS) päätetään tapauskohtaisesti
  • Seuran järjestämät koulutukset päätetään tapauskohtaisesti

Toimihenkilönä näet kilpailut aitiopaikalta ja tutustut muihin mukaviin TRS:n jäseniin!

Talkoolaisia kysellään kilpailu- ja tapahtumakohtaisesti TRS:n netti- ja Facebook-sivuilla. Myös kilpailu- ja valmennusjaoston sähköpostilistalla kysellään usein talkoolaisia. Jos olet kiinnostunut toimimaan talkoolaisena TRS:n kilpailuissa ja tapahtumissa, täytä alla oleva lomake, niin osaamme ottaa sinuun yhteyttä, kun talkoolaisia tarvitaan. Lomakkeen täyttäminen ei tarkoita, että sitoudut tulemaan kaikkiin TRS:n kilpailuihin ja tapahtumiin, vaan mukaan voi tulla silloin, kun omaan aikatauluun sopii.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.